Foto: Studio CA
Skåne

Skånes arbetsmarknad står still

Färre personer fick arbete och arbetslösheten ökade jämfört med förra året. Antalet arbetslösa ungdomar minskar dock något och detta märks bland annat i Bromölla som har Skånes högsta ungdomsarbetslöshet.

Det är fortsatt stora skillnader inom länet med kommuner som  har mycket låg arbetslöshet, och kommuner som har arbetslöshetsnivåer som ligger bland de högsta i landet. Lomma har fortfarande den lägsta arbetslösheten och högst har Landskrona och Malmö.

I januari anmäldes 5 700 lediga platser till länets arbetsförmedlingar, vilket är drygt 3 800 färre än för ett år sedan. Den kraftiga minskningen av antalet platser beror på att många platser inte hann registreras i januari, utan kommer att synas i februaristatistiken.

Det var dessutom drygt 1300 fler skåningar som skrivit in sig på arbetsförmedlingen i januari i år jämfört med förra året.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista