Ska få fler unga och utrikesfödda att rösta

Verksamhetsansvarig: De som tidigt går och röstar fortsätter med det
0:40 min

Europadirektkontoren i Hässleholm och Sjöbo har fått 300 000 kronor i bidrag från Ungdomsstyrelsen för att öka valdeltagandet bland unga och utrikesfödda under valåret 2014. Pengarna ska gå till att informera om när det är val, hur man röstar och varför det är viktigt.

- Man har sett i undersökningar att det är ungdomar och utrikesfödda som är svårast att få att gå och rösta. Det är därför vi prioriterar de grupperna, säger Ludvig Einarsson som är verksamhetsansvarig på Europadirektkontoret i Hässleholm.

Inom projektet, som man nu beviljats pengar för, ryms flera olika informationsinsatser och Ludvig Einarsson säger att pengarna är helt avgörande för att projektet ska kunna genomföras.

Totalt har Ungdomsstyrelsen fått in 242 ansökningar om pengar men bara 22 projekt beviljades pengar. Totalt har de 22 projekten fått dela på 6,75 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".