Mikael Fredholm, festivalansvarig Siesta. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio

Siestafestivalen återuppstår

8:44 min

Förra årets festival fick ställas in - men den 11-12 juli återuppstår Siestafestivalen i Hässleholm med artister som Timbuktu & Damn och Icona Pop.

Trots artister som Håkan Hellström och Glasvegas lyckades inte Siestafestivalen 2013 dra tillräckligt med publik och några dagar innan festivalen drog arrangerande Kulturföreningen Markan i nödbromsen och ställde in.

– Vi vill hitta tillbaka till rötterna, där vi var 2005-2006, med 3 000 besökare och sträva efter att skapa en festival som Hässleholmarna älskar och skapa en livescen för hela södra Sverige, säger Mikael Fredholm, ansvarig inom Kulturföreningen Markan.

Föreningen kommer också att sträva efter en folkligare bas för en något äldre publik än de senaste åren. Nio artister är klara hittills varav åtta presenteras i dag - däribland Timbuktu & Damn, Icona Pop och Hofmaestro.

Den nionde artisten, ett toppnamn, presenteras i samband med biljettsläppet den 24 februari.

– Det är jäkligt kul att vara tillbaka, konstaterade Mikael Fredholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista