1 av 2
Polis och avspärrningar på Norra Grängesbergsgatan. Foto: Drago Prvulovic/TT
2 av 2
Foto: Drago Prvulovic/TT

Man skjuten till döds – en gripen

0:56 min

En man sköts vid lunchtid ihjäl på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. En misstänkt gärningsman kunde gripas på platsen några minuter efter att polis larmats. 

Skottlossningen skedde inne i ett flerfamiljshus. Förutom den misstänkte mannen har polisen också tagit in tre vittnen till förhör.

– När polispatrullen kommer fram hittar de en skottskadad man i en fastighet och ungefär samtidigt grips en person som vi misstänker är gärningsmannen, säger Calle Persson, informatör vid Skånepolisen.

Den skottskadade mannen fördes med mycket allvarliga skador i ambulans till universitetssjukhuset i Malmö. Där konstaterade personal att mannen avlidit till följd av skottskadorna.

– Det är en man men han är inte identifierad än. Vi har polispatruller på plats på sjukhuset för att identifiera offret och även leta efter spår som gärningsmannen kan ha lämnat, säger Calle Persson.

Vad kan du berätta om den misstänkte mannen?
– Det är en man, jag kan inte gå in på ålder och bakgrund ännu men han är gripen och ska förhöras så snart som möjligt, säger Calle Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista