1 av 3
Syskonen Tindra och Isak Ingvarsson ser vilket djur de kan hoppa lika långt som i Djurolympiaden vid Naturum i Kristianstad. Foto: Cecilia Ahle/Sveriges Radio
2 av 3
Isak Ingvarsson hoppade lika långt som en långbensgroda. Foto: Cecilia Ahle/Sveriges Radio
3 av 3
Naturpedagog Sam Peterson såg till att hålla liv i den djurolympiska elden. Foto: Cecilia Ahle/Sveriges Radio

Olympiad även i Skåne

0:43 min

Är du skarpögd som en falk? Eller listig som en räv? Parallellt med vinter-OS hålls det under sportlovets första dagar en Djurolympiad på Naturum i Kristianstad.

Syskonen Isak Ingvarsson, åtta år, och Tindra Ingvarsson, fem år, var där och mätte sina styrkor med djurens. Först ut var att se om de var lika starka som myran som klarar att lyfta tio gånger sin vikt, genom att dra en tung sandsäck.

- Det var ganska jobbigt. Jag klarade fem meter med min 25 kilos säck, fast jag flåsade och vilade ganska mycket, säger Isak Ingvarsson.

Bland de fem djurolympiska grenarna fanns också att springa 50 meter så snabbt en kunde. Och det gick undan för Isak Ingvarsson.

- Jag sprang på elva sekunder. Jag var en sekund snabbare än en husmus och så var jag nio sekunder snabbare än en igelkott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista