Österlen

C lämnar M för skolfrågan

Bertil Bjerstam: Vi vill markera
0:41 min

Skolfrågan har rört till det i majoritetsgruppen i Simrishamn. Nu går Centerpartiet ifrån Moderaterna som bland annat har sagt nej till att utreda Centerns motion om lågstadier i alla byskolor.

- Detta var en fråga som vi tyckte var viktig och där vi inte kunde komma överens. Då vill vi markera genom att upplösa detta, säger Bertil Bjerstam, Centerpartiets ordförande i Simrishamn. 

- Vi är väl överens i många andra frågor men eftersom vi har ordförandeskapet i Barn- och utbildningsnämnden ligger det på vårt ansvar att plocka fram idéer och försöka få gehör för dem där det går. 

Ni vill söka stöd från andra partier i den här frågan. Vilka skulle det kunna vara?

- Det är bara att titta på de som finns i Barn- och utbildningsnämnden. Det är Österlenpartiet, Socialdemokraterna, Feministiskt initiativ och Miljöpartiet. Jag vet inte hur de ställer sig till det här, det får vi se när vi kommer till sammanträde, säger Bertil Bjerstam. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".