Emelie Göransson och Lina Rudin håller i trådarna för två stora scoutmöten som ska hållas i Kristianstad i år. Foto: Linda Evereus/Sveriges Radio

Scouterna intar Tivoliparken

1:17 min

Kristianstad kommer att bli värdstad för två stora scoutarrangemang i år - det blir både Demokratijamboree, scouternas stämma, och ett stort scoutläger mitt i stan, i Tivoliparken i augusti.

Den 3 - 9 augusti - precis när orienteringstävlingen O-ringen lämnat staden - då kommer scouterna att inta Tivoliparken för ett läger.

Vilda heter lägret som hålls samtidigt på många platser runt om i Sverige,

– Vi räknar med 750 deltagare, säger Emelie Göransson, lägerchef för sommarens scoutläger i Tivoliparken.

Dessutom kommer scouternas stämma - Demokratijamboree 2014 - att hållas i Kristianstad i år - på Yllan och Arenan den 21-23 november - med mer än 1000 scouter på plats.

– Varje scoutkår utser ett ombud, och dessutom kommer många fler för att delta i möten, utställningar, workshops och så vårt årsmöte, säger Lina Rudin från Scouternas styrelse.

Men först blir det alltså sommarläger mitt i stan med hundratals tält och scouter

– Man kommer att märka glada scouter som deltar i  program och aktiviteter, matplatser och tält och allt vi är vana att se på scoutläger, säger lägerchef Emelie Göransson, och understryker att alla nyfikna är välkomna att besöka parken för att få veta mer om scouter och lägerlivet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista