Henrik Wester, C4-teknik visar Helen Johansson, rektor för grundskolan och Eva Wretblad Steen, rektor för grundsärskolan var getingboet satt. Foto: Johanna Ravhed/Sveriges Radio

Nu rivs del av Norretullskolan

Nu rivs Byggnad C på Norretullskolan i Kristianstad. Efter att ha fått information från C4-teknik om byggnadens skick tog kommunalrådet Pierre Månsson i samråd med kommunstyrelsen beslut om att riva byggnaden.

Som P4 Kristianstad kunde berätta i morse så har man hittat tillväxt av bakterier och svamp i väggarna på skolan. Just nu pågår det arbete med att hitta tillfälliga lokaler dit undervisningen kommer att flyttas.

Hur det kommer att se ut är inte klart än. Den information som har gått ut till föräldrar som har sina barn på skolan säger att det alternativ som diskuteras är paviljonger och att särskolan flyttas till Fristorpsskolan. Men det är inte fastslaget att det blir så.

De luftprover som togs på byggnaden visar att det inte är några hälsovådliga nivåer vilket gör att man kan ha verksamhet där tills dess att den tillfälliga lösningen är på plats.

Rivningen kommer att göras av C4-teknik och kommer att kosta 1,5 miljon kronor och vara klar vecka 23.

Samtidigt som rivningsbeslutet togs så tillsätts också en utredning för hur framtiden för Norretullskolan ska se ut.

- Det har behövts göras något länge med Norretullskolan. Det behövdes göras redan när jag gick där för 31 år sen, säger Pierre Månsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista