Danssalar och replokaler ska rymmas i bygdegården. Foto: Scanpix

Bygdegård blir kulturhus för unga

2:04 min

Förslövs bygdegård kommer att bli till ett Ungdomens kulturhus och det redan i maj. Det står klart sedan bygdegårdsföreningen nu fått närmare en miljon kronor av Allmänna arvsfonden.

Ett kulturhus med plats för alla, men främst för ungdomar och funktionshindrade - och det ska invigas redan i maj. Verksamheten kommer sedan igång i höst.

– Det blir ett hus för dans, musik och teater för Nordvästskåne, säger Sven-Olof Bengtsson som är projektansvarig.

Även Studieförbundet Vuxenskolan är inblandade i planerna - som också innefattar världens största orkester för funktionsnedsatta

– De skapade världens största ukuleleorkester, och med inspiration därifrån vill vi skapa en ny orkester som bland annat ska uppträda på Norrvikens trädgårdar.

Förslövs bygdegårdsförening har fått 894 000 kronor av Allmänna arvsfonden som första etapp i ett treårigt projekt. Totalt handlar det om 2,5 miljoner kronor för att under tre år skapa Ungdomens kulturhus för unga musik-, dans- och teaterintresserade i nordvästra Skåne med koncentration till Förslövs bygdegård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista