Hbtq-häng på Kulturhuset

Arrangör: Vi vill fylla igen en brist på trygga mötesplatser
0:45 min

Idag ordnar projektet Tagga ett fritidshäng för hbtq-ungdomar på Kulturhuset Markan i Hässleholm.
– Det är en extra utsatt grupp, säger projektledare Tomellen Ellen.

I eftermiddag och fram till ikväll kan ungdomar från 13 år och uppåt komma till Kulturhuset Markan i Hässleholm för att hänga, delta i workshops, lyssna på musik, fika med mera.

– Vi vill fylla igen en brist som vi tycker finns på trygga mötesplatser för framförallt hbtq-ungdomar. Det finns många undersökningar som visar att man som ung hbtq-identifierad person mår extra dåligt och är extra utsatt för diskriminering och felbehandling, säger Tomellen Ellen som är projektledare på Tagga, ett skånebaserat projekt med syfte att just skapa mötesplatser för unga hbtq-personer.

Arrangemanget kallas för HaBiTatQ och anordnas regelbundet i Malmö. Nu hoppas man att det här är något som ska sprida sig norrut i Skåne.

– Vi hoppas att det här ska skapa en känsla av att "vi kan också göra det här själva". Vi jobbar ju mycket enligt gör det själv-metoden. Vi vill visa att genom att komma tillsammans ett gäng människor som är likasinnade så kan man åstadkomma jättemycket, säger Tomellen Ellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".