Foto: Hasse Holmberg/TT
Publiknätverket

Stort intresse för Killgruppen

1:02 min

Killgruppen, som ordnar aktiviteter för killar med funktionsnedsättningar i Kristianstad, växer så de knakar. Nu är det flera kommuner hört av sig och vill att det ska startas grupper hos dem.

- Ängelholm, Helsingborg och sen neråt söder i Svedala och Skurup, säger Magnus Ivarsson, samordnare för Killgruppen när han berättar om vilka kommuner det är som har hört av sig.

Ikväll är det uppstartsmöte för den tredje terminen med Killgruppen i Kristianstad och det är många inbjudningar som har skickats ut. På plats kommer det också finnas representanter för de andra intresserade kommunerna. Tanken bakom Killgruppen är att hitta på aktiviteter för killar med funktionsnedsättningar mellan 13 och 20 år. En grupp som ofta annars blir sittande hemma på fritiden menar Magnus Ivarsson.

- Det är svårare för dem att ta sig någonstans och svårare att komma ut helt enkelt. Det sociala är inte alltid prio ett och det är rätt lätt att sitta hemma framför datorn. Det finns inte så mycket för dem att göra, säger han.

Tanken är att det är deltagarna själva som ska bestämma vad de vill göra.

- Det kan vara allt från att vi spelar tv-spel till att vi går och kollar på IFK Kristianstads matcher. Tanken är att de ska vara med och styra i det här, till exempel fixa biljetter och behöver vi transport så är det dem som ska fixa det. VI är bara en hjälpande hand, säger Magnus Ivarsson.

Bakom Killgruppen står DHR Skåne, Frösunda omsorg och Barn- och ungdomshabiliteringen i Kristianstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista