1 av 2
Ulf Lernéus, förbundsdirektör för Sveriges Begravningsbyråers Förbund, och han vet allt som man behöver veta när man planerar en begravning. Foto: Björn Holgersson/Sveriges Radio
2 av 2
Arkivbild: TT
Våga prata om döden

Ulf berättar om vägen till sista vilan

Begravningen och jordfästningen är nog inte det första man som anhörig tänker på mitt i sorgen efter att någon nära gått bort. Många beslut måste fattas och det är inte helt lätt att veta vad och hur man ska göra.

Dagens gäst i förmiddag är Ulf Lernéus, förbundsdirektör för Sveriges Begravningsbyråers Förbund, och han vet allt som man behöver veta när man planerar en begravning.

I Förmiddag tisdag pratar vi om döden igen. Vi har bjudit in Ulf Lernéus - han är förbundsdirektör i Sveriges Begravningsbyråers Förbund och du kan ställa frågor till honom som berör begravningar.

Egna erfarenheter, funderingar inför din egen begravning, eller den du ska anordna. Vad får man göra? Vad får man inte göra? Varför? Måste man ha en kista om man ändå ska kremeras?

Hör oss efter kl 10:00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista