Åsa Simonsson, planeringschef, uppmanar kristianstadborna att spåna fritt kring hur Kristianstad ska se ut 2025. Foto: Cecilia Ahle/Sveriges Radio
Hallå Skåne

Visionerna släpps fria i Kristianstad

11 min

Tillväxt. Tanke. Tradition. Trivsel. Det är utifrån de orden som Kristianstad kommun vill bygga sin vision om hur kommunen kommer se ut 2025. Och tanken är att allmänheten ska få tycka till.

– Nu bjuder vi in till två möten där vi vill att kristianstadborna ska tycka till. Det finns inga ramar för vad de får tycka om, men det är inte säkert att man kan göra verklighet av alla idéer, säger Åsa Simonsson, planeringschef på Kristianstad kommun.

I mer än ett år har man på Kristianstad kommun arbetat med att ta fram ett underlag för Vision 2025. Nu vill man förankra visionen, både hos allmänheten och andra aktörer.

– I juni hoppas vi att förslaget hamnar på politisk nivå och förhoppningsvis kan man ta beslut om det i kommunstyrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista