Möte om föroreningar i marken

Ikväll är det möte för fastighetsägare som bor i området Hammarslund i Kristianstad där man för några dagar sedan hittade föroreningar i marken. Man hittade gifterna när länsstyrelsen inventerade marken i jakt på miljöföroreningar.

På 70-talet låg det en nejlikeodling i Hammarslund och den största risken med branschen plantskolor är hanteringen av bekämpningsmedel enligt länsstyrelsen. Just nu håller Hammarslund på att bebyggas av villor och kommunen vill lugna villaägarna.

- Halterna som upptäckts på den obebyggda tomen är inte oroväckande och halterna är sannolikt lägre i det byggda området, säger Kristianstads kommuns mark och exploateringschef Patrik Möller.

Men för säkerhets skull kommer ytterligare prover att tas och för att kunna göra det behövs tillstånd från markägarna - något man hoppas kunna få på mötet ikväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista