1 av 5
Tävlingsbullarna i morgonens semletävling. Vinnarbullen längst till höger. Foto: Hans Strandberg/Sveriges Radio
2 av 5
Bröderna Dufvander och Kajsa från Österänggymnasiet var jury i semletävlingen. Vann gjorde Johan från Hörby Foto: Hans Strandberg/Sveriges Radio
3 av 5
Fullt fokuserade på uppgiften. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
4 av 5
Håkan och Johan har fått en utmaning: baka sina egna semlor. Foto: Hans Strandberg/Sveriges Radio
5 av 5
Degen på jäsning i årets stora semletävling. Foto: Hans Strandberg/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Vinnande fjärilssemla från Hörby

Under morgonen har de skånska semelmästerskapen avgjorts i Morgonen. Johan Håkansson från Hörby och Håkan Svensson från Löberöd bakade sin egna supersemlor.

Morgonen valde i år att ta upp semletävlingen till en ny nivå. i år gällde det att producera och inte konsumera som i fjol. Under tre timmar fick Johan Håkansson och Håkan Svensson lägga ned hela sin själ i att baka fyra semlor var och presentera dessa för en expertjury kl 0930.

Expertjuryn bestod av Kajsa Nilsson, lärare på Österäng yrkesutbildning, samt Jens och Jesper Duvander. Efter ha smakat, betraktat föll juryns dom. Fjolårets mästare på att äta semlor är även en hejare på att göra semlor. Johan Håkanssons semla föll juryn på läppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista