1 av 3
Bärgningsarbetet. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 3
Tranarpsbron. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
3 av 3
Tranarpsbron. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

Inget åtal efter Tranarpsolyckan

Det blir inget åtal för olyckorna som inträffade på Tranarpsbron utefter E4 utanför Helsingborg i början av förra året. Ett 30-tal personbilar och cirka 40 större fordon var inblandade i olyckan som inträffade i halt väglag och dimma.

En litauisk lastbilschaufför omkom och ett 50-tal personer fick föras till sjukhus. Men åklagaren har nu beslutat att lägga ned förundersökningen om vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död.

"Det går inte att bevisa att någon av de misstänkta förarna vid tillfället för olyckstillbuden gjort sig skyldig till ett medvetet risktagande eller annan allvarlig oaktsamhet, varför åtal inte ska väckas mot dem. Inte heller går det att bevisa att den person som varit misstänkt för vållande till annans död har varit oaktsamt av det klandervärda", säger Lars Danielsson i Åklagarmyndighetens pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista