1 av 2
Lill Spenninge och Tomas Drejing från projektet Måltidsglädje för äldre. Foto: Zara Kronvall Sigfridsson/Sveriges Radio
2 av 2
Att duka fint är viktigt för aptiten. Foto: Zara Kronvall Sigfridsson/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Små medel som gör måltiden trevligare

13 min

Att laga mat till våra älderboende är kanske inte så lätt som man kan tro. Maten ska vara näringsrik, varierad och dessutom passa de olika behov som de boende har. Men lika viktigt är hur maten serveras och miljön runt omkring.

Idag arrangerar livsmedelsakademin ett seminarium på temat "Måltidsglädje för äldre- möjligheternas måltid" här i Kristianstad. På besök i studion var Lill Spenninge från Livsmedelsakademin och Tomas Drejing, som varit med och initierat projektet Måltidsglädje för äldre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista