Kristianstad

Krisen i Kristianstads DFF över

1:27 min

Med hjälp från privatpersoner och lokala företag har Kristianstads DFF löst sin ekonomiska kris och förmodligen säkrat elitlicensen till Damallsvenskan till nästa säsong.

Sportchefen Henrik Nygren kunde igår andas ut efter en intensiv period av pengainsamlande.

– Helt ärligt, de sista två veckorna har jag inte sovit väldigt mycket. Det har varit otroligt tufft, men nu är vi nästan i hamn och det föll stora, tunga stenar från mina axlar igår, säger Henrik Nygren.

Uteblivna sponsorpengar och dåliga publiksiffror är några av orsakerna till att Kristianstad saknade nästan en miljon kronor för att klara Svenska Fotbollförbundets krav för att kunna spela i Damallsvenskan även nästa säsong. Pengarna har man hittat bland lokala bidragsgivare.

– Ja, det är privatpersoner och sen så har vi en handelsförening i Kristianstad som har velat hjälpa oss, så de har ju gått ut till alla företag som är anslutna till den här handelsföreningen och bett dem sätta in lite pengar till oss.

Den sista pusselbiten kom på plats igår, när kommunen gick med på att skriva av en skuld på strax över 180 000 kronor. För att säkra framtiden har klubben nya planer.

– Ja, vi kommer att presentera ett par, tre, nya projekt här inom kort som vi tror kan hjälpa oss framöver. Att bygga långsiktigt på KDFF och vi har presenterat de här projekten för de här företagen som vi har varit ute och träffat nu inför den här tuffa perioden och de har varit väldigt omtyckta. Där är företag och andra som vill hjälpa att både driva dem och stötta oss ekonomiskt i de här projekten.