P-G Johansson (t.v.) och Christoffer Svensson på gården. Foto: Edina Hrustic / Sveriges Radio

Från fängelse till lantidyll

Ordföranden: "Idag kan vi hjälpa kvinnor också"
2:55 min

Före detta kriminella kommer nu få ännu mer stöd av KRIS, Kriminellas revansch i samhället, i Helsingborg. Föreningen utvidgar sin boendeverksamhet med åtta platser.

Boendeplatserna finns i en lada på en gammal gård som KRIS medlemmar totalrenoverat. Fem personer har redan flyttat in.

– Det är väldigt idylliskt här, mycket träbalkar och tegel. Det är väldigt positivt här, de boende trivs med lugnet, säger Christoffer Svensson, boendeansvarig.

De som bor på KRIS gård är personer som precis avtjänat fängelsestraff. Kriminellas revansch i samhället har personal som varit med om samma sak och som stöttar de boende med att ta sig in i samhället igen.

Sedan fjorton år tillbaka har föreningen i Helsingborg haft tre boendeplatser, men de märkte av ett större behov. Nu har föreningen totalt 11 platser.

– Det är en gammal dröm som har gått i uppfyllelse. Målet är att hjälpa fler människor, vi ser ju behovet, vi har blivit för trångbodda. Nu kan vi hjälpa kvinnor också. Jag är jättestolt, säger ordförande P-G Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".