1 av 2
Åge Hareide kritiserar domaren Mark Clattenburg. Foto: TT Nyhetsbyrån
2 av 2
Foto: Andreas Hillergren / TT

SAGT OM MATCHEN: ”Går miste om en solklar straff”

Markus Halsti efter förlusten mot Atletico: "En av de bästa Europamatcherna"
2:30 min

Radiosporten har här samlat reaktionerna från spelarna efter Malmös förlustmatch mot Atletico Madrid.

Åge Hareide:
– Insatsen är fantastiskt och början på andra halvlek är väldigt bra. Sen vill jag inte gnälla på domaren, men jag tycker domaren ska gå hem och se på vad han dömt idag. Det var flera situationer där ute, framförallt är handsen är solklar, det är en solklar straff. Men det brukar vara så här för en liten klubb när man spelar mot en stor klubb, säger Hareide till Viasat. 

Markus Halsti:
– Som helhet gör vi en av de bästa Europamatcherna. Alla spelarna visade karaktären som vi har visat hela säsongen, vi kämpade till 94:e minuten, men tyvärr räckte det inte. Vi ville vinna inför vår hemmapublik, så därför är jag jättemissnöjd att förlora på det här sättet. Vi hade lägen att göra mål till 1-1, och så får de 2-0. De är effektiva. De var i final i fjol och ligger trea i La Liga, då måste de vara effektiva och starka.

Halsti menar att skadan på backen Erik Johansson i den andra halvleken påverkade laget negativt i jakten på kvittering.

– Vi hade bra tryck i andra, så alla pauserna var till deras fördel. Så skadan var inte bra för oss, de fick lite vila och jag började spela som mittback, det var lite överraskande.

Emil Forsberg:
–  Man vill aldrig förlora en match så det känns surt. Vi förtjänade mer känner vi. Vi har inte rädda för att spela, skapade lägen och spelade bra.

– Men det har kvalitet där framme, de har två lägen och gör två mål. Så är det när man möter de bästa.

Markus Rosenberg:
– Mot så här bra lag måste man ha lite flyt och det kan ingen påstå att vi hade i dag. Vi gjorde i alla fall allt vi kunde, och en betydligt bättre match än förra gången vi möttes. Nu spelade vi den typ av fotboll vi vill spela och skapade betydligt fler chanser, säger Markus Rosenberg till TV6.

Isaac Kiese-Thelin om straffsituationen:
– Jag tyckte att det var innanför, men det var svårt för mig att se, säger Kiese Thelin till TV6.

Diego Simeone, Atletico Madrids tränare:
– Det var en stor match för Atletico på en svår arena. Jag är väldigt glad, vi kan nu förlita oss på vår nästa match hemma på Calderon.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".