#imitthuvud

Vad händer i ditt huvud?

Nu är det dags att vi pratar om det. Tre av fyra har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen som drabbad eller närstående. Hela vecka 46 fokuserar P4 Kristianstad på psykisk hälsa.

Alla har en psykisk hälsa. Det är något som man kanske inte direkt tänker på när man tycker att allt funkar. När det inte gör det så talar man, lite förenklat, istället om psykisk ohälsa.

Psykisk ohälsa innefattar då allt från psykiska besvär som helt enkelt stör ditt välbefinnande och påverkar ditt dagliga liv till psykisk sjukdom. Och som det ser ut nu, så blir vi bara alltfler som hamnar i denna kategorin.

Under vecka 46 vill vi prata om vad som händer i ditt huvud. Vi vill höra din berättelse och dina tankar. Hur påverkar det ditt liv? Hur är det att se en närstående må dåligt? Får du den hjälp du behöver?

Maila till vår publikredaktör Jenny Johnsson Roos på publiken@sverigesradio.se   
Tyck till på sociala medier via hashtag #imitthuvud

Under veckan kommer du höra berörda röster, var hjälpen finns, om hur man ser ljuset ändå, om hur psykvården fungerar, om hur man bemöts av samhället, om sjukskrivningarna som ökar och mycket mycket mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".