Bjuv

Brand på industri i Billesholm

Personalen på Isover som tillverkar glasull lyckades nästan släcka en brand i natt som började i en fläkt när ett kylsystem gick sönder, men branden spred sig upp i taket och personalen tvingades larma räddningstjänsten eftersom det var svårt att komma till och det slog upp öppna lågor.

Strax efter klockan 23 på lördagen larmades polis och räddningstjänst om en brand i en industrilokal. Ett vattenkylssystem havererade i en fläkt under ett ventilationsrör som då började brinna. Branden ska sedan ha spridit sig vidare upp i taket.

– Just nu håller vi på och bryter upp taket för att se om branden har spridit sig vidare, sa Lennart Linderos, inre befäl vid räddningstjänsten i nordvästra Skåne, tidigare under kvällen.

Personalen försökte till en början på egen hand att släcka elden, men var till slut tvungen att tillkalla räddningstjänsten.

– Man ville ha hjälp med taket eftersom det är svårt att komma åt och det slog upp öppna lågor, sa Lennart Linderos, inre befäl vid räddningstjänsten i nordvästra Skåne, tidigare under kvällen.

Finns det risk för att branden sprider sig ännu mer?
– Det är en stor industri, men det verkar som att de har koll på branden. Vi har mycket resurser på plats, sa Lennart Linderos.

Insatsen avslutades klockan 00.15 uppger räddningstjänsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".