Hasse Brontén om sin uppväxt. Foto: P4 Sjuhärad.
#imitthuvud

En onormal uppväxt

Hasse Brontén: Det är normalt att vara onormal
9:41 min

Komikern Hasse Brontén växte upp med en pappa som led av bipolär sjukdom och han minns att han som liten önskade sig en "normal" familj.

Pappans psykiska problem var inget man pratade om i familjen. Trots att hans pappa åkte in och ut på sjukhuset talade man aldrig om varför. Inte ens när Hasse blev slagen av sin pappa som sjuttonåring frågade någon i familjen om vad som hänt.

Många gånger önskade Hasse att hans pappa istället hade drabbats av cancer, för det kunde man prata om. Att skoja om pappans problem i pojkrummet eller med kompisar blev Hasses sätt att hantera situationen, någon annan hjälp fick han inte. Som liten önskade han sig en normal familj, men som vuxen frågar han sig vem som egentligen kan kalla sig normal?

Nu turnérar han med sin föreställning Bipopulär, där han med humor berättar om sin uppväxt.

#imitthuvud

#imitthuvud

Under hela vecka 46 har P4 Kristianstad fokuserat på ämnet psykisk hälsa. Tre av fyra har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen egen erfarenhet eller som närstående, och vi vill prata om detta. Det viktiga är din berättelse. 

Fortsätt skicka in din berättelse till vår publikredaktör Jenny Johnsson Roos på publiken@sverigesradio.se  eller ring 044 77 512 80

Tyck till på sociala medier via hashtag #imitthuvud

Här finns en lista om du behöver söka hjälp och stöd 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".