Klassfoto. Foto: Mark Earthy/TT

Båstad slopar porträttfotografering på skoltid

Nu är det slut med porträttfotografering på skoltid i Båstad.

Förskolans och grundskolans ansvariga chefer i Båstads kommun har beslutat att det inte ska genomföras någon porträttfotografering i kommunens verksamhet. Klasskort får vara kvar eftersom det kan finnas fördelar med dem.

Bakom beslutet ligger den senaste tidens debatt om att skolan ska vara kostnadsfri och att det idag finns många ansökningar om betalningsförelägganden rörande skolfotografering.

Beslutet börjar gälla från och med verksamhetsåret 2015/2016, eftersom det kan finnas aktuella beställningar som gjorts innan beslutet fattades.

Det är föräldraföreningarna på de olika skolorna som har ansvaret när det gäller klassfoton och de ansvariga cheferna har inte tagit något beslut om att stoppa dessa. De konstaterar att det finns barn och elever som har stor glädje av sina skolkataloger långt upp i åldrar, även som vuxna.

Enligt Lotta Holte, rektor vid Sandlyckeskolan i Torekov, fick beslutet positiv respons vid ett föräldramöte på skolan.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".