Frida Eek forskare vid Lunds universitet. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Frida Eek forskare vid Lunds universitet. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
#imitthuvud

Frida Eek om stress och psykisk hälsa

Frida: Återhämtningen är A och O
3:17 min

Gäst hos Förmiddag med Helene är Frida Eek, som pratar om stress och betydelsen stressen har för människors hälsa och välbefinnande, småbarnsföräldrars livspussel att få ihop sitt vardagsliv och vad som kan påverka deras situation positivt.

Frida Eek, docent vid Lunds universitet, inledde sin forskarbana med studier kring miljörelaterade besvär. Idag är hon i full gång med att analysera småbarnsföräldrars livspussel. Den röda tråden i Frida Eeks forskargärning, så här långt, är stressens betydelse för människors hälsa och välbefinnande.

 

#imitthuvud

#imitthuvud

Under hela vecka 46 har P4 Kristianstad fokuserat på ämnet psykisk hälsa. Tre av fyra har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen egen erfarenhet eller som närstående, och vi vill prata om detta. Det viktiga är din berättelse. 

Fortsätt skicka in din berättelse till vår publikredaktör Jenny Johnsson Roos på publiken@sverigesradio.se  eller ring 044 77 512 80

Tyck till på sociala medier via hashtag #imitthuvud

Här finns en lista om du behöver söka hjälp och stöd 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".