Julklappsverkstad Österlengymnasiet
Ikväll kan den som besöker Österlengymnasiet hjälpa till att slå in julklapparna. Foto: Mattias Lundvall/Sveriges radio
Österlen

Gymnasieelever samlar klappar

Elev: Vi har använta alla resurser för att få fatt i saker
1:01 min

Under onsdagskvällen håller Österlengymnasiet i Simrishamn öppet hus. Då passar eleverna på att ordna julklappsverkstad där paketen går till flyktingbarnen i stan.

- Flyktingarna nere vid sjukhuset ska få julklapparna, en gest från oss, säger Cornelius Hertzberg som är en av eleverna som hjälper till.

Douglas Lundin tycker att insamlingen av klapparna har varit lyckad.

- Vi har samlat in massor. Lite är skänkt, lite är köpt. Vi har använt alla resurser för att få fatt i saker, säger han.

Och under eftermiddagen har eleverna och lärarna varit i full gång med att packa upp allt de har samlat ihop.

Bord ställs i ordning ute i korridoren och det pyntas med dukar och julbelysning. Här kan den som vill i kväll lämna julklappar som man själv vill skänka, något som Wilhelm Stenkilsson uppmuntrar till.

- Allt möjligt, allt som folk kommer med. Allt mottages, säger han och berättar att planeringen pågått under ett par veckor.

- Jag tycker att det är en lysande idé för alla flyktingbarn som kanske inte har så mycket grejer och som har fått uppleva hemska saker där de kommer ifrån, säger Casper Persson.

Julklappsverkstaden är igång mellan klockan 18-20 på onsdagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".