Rebecca Salomonsson. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Rebecca Salomonsson. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
#imitthuvud

Rebecca för sin kamp mot sorgen

Rebecca: Den dagen frystes till is
4:14 min

Rebecca Salomonsson är tvåbarnsmamman från Kristianstad som för snart tre år sedan förlorade sin älskade son Tim strax efter han fyllt 18 år. Om hans och andra ungas ohälsa pratar hon om  men också om hennes dagliga kamp mot sorgen och andras oförståelse.

Hon är extremt aktiv, kreativ och upplevs som en kvinna med tusen järn i elden. Hon brinner för konsten och ordnar olika konstprojekt där mycket av inkomsterna hamnar i Tims minnesfond. Häromdagen skulle Tim fyllt 21 år och då satt Rebecca vid hans grav, som hon gör alla dagar och på kvällen gick hon ut på restaurang tillsammans med Tims bästa vänner.

- Ingen ska komma och berätta för mig hur jag ska sörja Tim! Ingen klarar egentligen att överleva en sån här tragedi så var och en som blir drabbad få hitta sin egen överlevnadsstrategi. Jag har hittat min - jag håller Tim levande.

Du kan lyssna på hela Rebeccas berättelse i ljudfilen här nedan.

#imitthuvud

#imitthuvud

Under hela vecka 46 har P4 Kristianstad fokuserat på ämnet psykisk hälsa. Tre av fyra har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen egen erfarenhet eller som närstående, och vi vill prata om detta. Det viktiga är din berättelse. 

Fortsätt skicka in din berättelse till vår publikredaktör Jenny Johnsson Roos på publiken@sverigesradio.se  eller ring 044 77 512 80

Tyck till på sociala medier via hashtag #imitthuvud

Här finns en lista om du behöver söka hjälp och stöd 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".