Kullaflyg pressbild
Kullaflyg kommer under hösten 2015 få nytt utseende. Foto: Kullaflyg

Kullaflyg går ihop med Malmö Aviation

Gregorioff: Vi ska bli ett större och starkare regionalt varumärke
1:08 min

Malmö aviation och Kullaflyg i Nordvästskåne gör gemensam sak med sex andra bolag i koncernen och startar ett gemensamt flygbolag och bokningssystem.

Sammanslagningen ska vara klar under hösten 2015, och enligt Kullaflygs bolagschef Torbjörn Gregorioff så kommer det inte ske några större förändringar för Ängelholms flygresenärer.
- Som Kullaflyg har i dag så jobbar vi väldigt lokalt och nära marknaden på respektive ort och kommer så även göra i Stockholm med en regionchef där. Så det ska väl snarare mynna ut i att vi ska bli ett större och starkare regionalt varumärke i Sverige och kan ta konkurrens med de två andra stora aktörerna, säger han.

Sverigeflygkoncernen, där Kullaflyg och sex andra bolag ingår,  kommer tillsammans med Malmö Aviation att bilda ett gemensamt varumärke under 2015.
Anledningen är att man vill bli starkare och mer konkurrenskraftig i Stockholmsregionen. Gregorioff berättar att inga anställda hos Kullaflyg riskerar sina jobb och att det utöver det nya varumärket och nya bokningssystemet inte kommer ske några större förändringar för varken resenärerna eller anställda.

- Styrkorna vi tar med oss är ju egentligen att vi slås samman och kan öka vår frekvens vad det gäller flygningar och öka vår kapacitet i vissa omgångar där vi har känt att kunderna inte har fått åka med oss då vi haft för stor efterfrågan, säger Torbjörn Gregorioff. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".