cannabis
Foto: TT

Kristianstadsbo misstänkt för grov knarksmuggling

Marcus Karlsson rapporterar om knarkmålet
0:58 min

Idag inleds rättegången där en Kristianstadsbo står åtalad för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Mannen misstänks bland annat för att ha varit inblandad i att ha smugglat över 180 kilo cannabis från Holland.

Det var i mitten av mars som den 41-åriga Kristianstadsbon blev stoppad av en civilpolis för fortkörning. Polisen fattade misstankar mot mannen, vilket ledde till en husransakan där man fann 8,6 kilo cannabis i ett specialbyggt lönnfack i mannens garage, samt över fyra miljoner kronor i kontanter.

Men det skulle inte stanna där, för vid husrannsakan fann man också en GPS som skulle komma att att koppla samman mannen med en pågående utredning om grov narkotikasmuggling. 

Kristianstadsbon misstänks nu för att i samarbete med en holländsk lastbilschaufför, och en 56-årig man från Malmö, ha smugglat in över 180 kilo cannabis och drygt 1 kilo kokain in i landet. Åklagaren menar att brottet begås inom ramen för en organiserad internationell narkotikahandel dikterad av vinstintressen och polisens förundersökning är mycket omfattande, vilket märks inte minst på att man avsatt nio dagar för rättegången, som alltså inleds i Malmö idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".