Sara Ekman. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
1 av 2
Sara Ekman. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Matkasse
2 av 2
Matkasse. Foto: TT Nyhetsbyrån
Förmiddag med Helene

Sara bestämmer mångas kvällsmat

Sara: Husmanskosten - det gillar alla
3:19 min

Sara Ekman är Kristianstadtösen som har sin köksbänk i provköket hos Bergendahls i Hässleholm. Det är där som smakerna ska gifta sig.

Att arbeta som kock för ett matkasseföretag och vara ansvarig för många familjers kvällsmåltider måste vara ett spännande och kreativt arbete. Den laktosfria kassen, kassen för två, andra specialkassar som vegetarisk är några av detaljerna att ta hänsyn till när hon skapar menyerna vecka för vecka för sina kunder.

Sara berättar att hon deltog i en recepttävling där Morfars recept på honungsgriljerade revben tog hem första priset bland 10.000 inskickade recept! Detta satte fart på matintresset och Sara började blogga om mat och recept.

Jobbet som matkassekock på Bergendahls fanns inte utan det ringde Sara och skapade själv. I tre år har hon arbetat med att ta fram menyer varje vecka och älskar sitt jobb.

- För att få jobbet fick jag provskapa menyer för två veckor. Jag tog barnen en helg, när mannen var på fiskeresa, och åkte med dem och storhandlade. Åkte hem och tänkte ut två veckomenyer och provlagade tillsammans med barnen. Å det funkade!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".