Mikael Nyström, landets bästa busschaufför
Mikael Nyström fick flest röster i tävlingen "Sveriges bästa busschaufför". På tisdagen samlades släkt, vänner och kommunrepresentanter för att fira utnämningen. Foto: Dajana Koavcevic/Sveriges Radio

Busschaufför i Åhus landets bästa

Mikael Nyström: Det är en otrolig resa
5:14 min

Mikael Nyström som är skolbusschaufför i Åhus har av tidningen Hemmets Journals läsare utsetts till landets bästa busschaufför.

Av 200 inskickade förslag gick fem vidare till final och tävlade om en prissumma på 50 000 kronor. Tidningen uppmärksammar varje år ett vanligt yrke och låter läsarna rösta fram en segrare.

I år utsåg tidningens läsare alltså Sveriges bästa busschaufför. Tidigare år har yrkeskategorier som snabbköpskassörska, städare och brevbärare belönats.

  - Vi vill lyfta fram vanliga människor, istället för TV-kändisar och kungligheter, säger Hemmets Journals chefredaktör Håkan Ström. Sveriges busschaufförer är en typisk sådan grupp av människor som vi vill ge lite extra uppmärksamhet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".