Foto: Fredrik Bergman/Sveriges Radio
Jörgen Svensson Dahl. Foto: Fredrik Bergman/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Följderna efter branden

Jörgen Svennson-Dahl: Det är oerhört tråkigt och overkligt
6:23 min

Sparbanken Skånes krisgrupp har arbetat hela helgen efter branden på banken i Osby. Jörgen Svensson Dahl, kommunikationschef Sparbanken Skåne gästade studion.

Många ur personalen har arbetat många år på banken, det är mycket känslor berättar Jörgen. Personalen är ledsna, arga och kunderna oroliga.

Den stora frågan är om bankvalvet klarat sig, besked väntas under eftermiddagen. Det är den stora frågan från kunderna, om deras bankfack klarat sig. Under helgen har man haft personal utanför kontoret för att svara på frågor.  Man hänvisar nu kunderna till bankens hemsida för information samt till närliggande kontor. Osbykontoret kommer att öppna igen, redan i helgen pratade man en fastighetsägare.

Pettersson var på plats utanför lokalen i Osby och pratade med personal från Räddningstjänsten. Det var ett tufft jobb att släcka branden. Lokalen är knepig och närliggande flerfamiljshus gjorde att det var mycket att tänka på.

Lars Johnsson arbetar som advokat i en lokal intill banken. Klockan sju på lördagsmorgonen fick han ett samtal om branden. Hans lokal blev skadad och nu får han försöka hitta en tillfällig lokal till sin verksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".