Föräldrailska efter flyttbesked

Förälder: Det finns inga pedagogiska fördelar för våra barn
1:27 min

Eleverna på T4-skolan kommer att spridas ut på skolor i närheten. Något som fått många föräldrar att reagera och protestera.

– Jag är emot att barnen ska splittras upp och att det inte är säkert att de får samma lärare, säger Magdalena Jeppson, som själv har en son i ettan på T4-skolan.

Beslutet att flytta T4-eleverna fattades på barn- och utbildningsnämndens möte i oktober. Enligt nämndens ordförande, Johan Berglund (M), grundar det sig på prognoser om att det blir för få barn i framtiden och att det gör att särskolan kan samlas på ett ställe i T4:as lokaler.

– Jag förstår oron, säger Johan Berglund, men det blir nog minst lika bra efter förändringen.

Magdalena Jeppson å sin sida kan inte se några pedagogiska vinster för barnen i den vanliga grundskolan som idag går på T4. 

– Pedagogiska vinster kan ju vara sånt som ett större lärarlag och bättre vikariesituation, säger Johan Berglund, och uppmanar oroliga eller arga föräldrar att komma på informationsmöte nästa vecka.

– Det är ju för sent, när beslutet redan är fattat, säger Magdalena Jeppson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".