Jessica Persson. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Jessica Persson. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Förmiddag med Matilda Ljungkvist

En annorlunda resa i Förmiddag

Jessica Persson: Det här är en historia jag måste få berätta
5:38 min

Längtan efter att bli mamma och också samtidigt se sin egen mor försvinna. Jessica Persson har skrivit en bok där hon berättar om sin annorlunda resa till att bli mamma.

En annorlunda resa, heter den bok som Jessica Persson skrivit, för att berätta om just sin annorlunda resa. Efter att under en längre tid försökt få barn, med många undersökningar och utredningar, fick Jessica och hennes man Jonas en remiss till In Vitro-Fertilisering (IVF), provrörsbefruktning. 

Allt som allt gjorde de fyra IVF-försök. Under det tredje upptäcktes en polyp i livmodern och de fick då avbryta behandlingen. Jessica kände då att hon inte orkade fler behandlingar och istället påbörjade de en adoptionsprocess. Den var tuff på ett annat sätt och även om de visste att de skulle få ett barn så småningom så ville de inte vänta längre. De bestämde sig för ännu ett IVF-försök, som ledde till Kevin!

Innan de kom så långt hade Jessicas mamma flyttat till himlen och det gjorde Jessica så ont, eftersom hon visste hur gärna hennes mamma ville ha ett barnbarn. Jessicas mamma dog precis fyllda 55 år och som hon själv sa "hon hade inte levt färdigt".

De här orden skrev Jessica till sin mamma:

"Mamma
Nu du även mormor är,
så himla synd att du ej är här.
Han är så söt, så kär.
Oh, va jag önskar du va här.
Jag omkring på honom bär,
pekar på himlen och visar var Du är.
Hans mormor du alltid är,
synd bara att du ej är här."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".