Liljevalchs konsthall
Liljevalchs konsthall. Foto: David Magnusson
Morgonen med Anders liljeqvist

Konst med kvalité

Jonas: Det är ett erkännande
4:38 min

Liljevalchs vårsalong är Stockholms säkraste vårtecken. En konstnär som lyckats ta sig in är Jonas Larsen från Hammenhög.

Liljevalchs vårsalong är Stockholms säkraste vårtecken. Att komma med eller inte komma med, är frågan för både väl etablerade och oetablerade konstnärer. Och så har det varit sedan den 21 april 1921 då den allra första salongen öppnades.

Under de senaste åren har Vårsalongens inriktning finjusterats och kravet på kvalitet skruvats upp och en av de som passerat nålsögat till vårens utställning är Jonas Larsen. I vanliga fall blåser han glas men har tagit sig in på Vårsalongen med sina teckningar. Något han givetvis är glad över, ett erkännande berättar han.

Även Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall var med på telefonen. Han berättar om de höga kriterierna och hur pampig invigningen är i januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".