Andreas Nirven, tävlar i SM i flipper.
Andreas Nirven. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Flipper i Örkelljunga

Andreas: Jag hade otur med lottningen
10 min

Till helgen är det SM i Flipper. En av deltagarna är Andreas Nirven från Örkelljunga.

Tävlingen hålls i Borås till helgen och närmare tvåhundra personer från hela landet kommer att tävla. En av dem är Andreas Nirven från Örkelljunga som Johan besökte denna morgon.

Flipperspel har Andreas haft hemma sedan han var sexton år, men för några år sedan började han samla aktivt. I en lokal har han sina nio flipperspel och ett gäng arkadspel. Favoritspelen just nu är från sent sjuttiotal och från åttiotalet. Andreas tycker att dessa spel är oförlåtande, det är svårare att samla poäng på dem. Från fyratusen kronor och uppåt kan man få ett flipperspel.

Alla spel har olika strategier och regler och det är viktigt att ha koll på de olika sakerna. Inför SM har deltgarna fått reda på vilka spel de ska spela. Man har två försök på varje spel som är uppdelade i en huvudtävling och en klassisk. Andreas tror inte själv att han kommer att vinna, det finns många dukiga spelare i Sverige. Han tycker själv att han hade otur i lottningen, ingen av de klassiska spelen han tilldelats har han hemma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".