Conny och Cecilia delar skärmar.
Conny och Cecilia delar skärmar. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Hallå Skåne

Älskade, hatade skärm

Vi spenderar allt mer tid med våra smarta telefoner och surfplattor. För en hel del är mobiltelefonen det första man rör på morgonen och det sista man rör på kvällen.

För många har livet på många sätt förenklats i och med smarta telefoner och plattor. Idag kan du kolla i realtid när bussen går, kontrollera saldot var som helst och söka information nästan var som helst.

I dagens Hallå Skåne gör vi ett temaprogram om det som upptar alltmer av mångas tid. Det kommer att handla om de skärmar vi bär med oss i form av telefoner och surfplattor. Vi tänker oss skildra detta ämne ur några olika synvinklar. Vi ska bland annat prata med sjukgymnast och en forskare och hur skärmarna påverkar våra kroppar, vi ska besöka en skola som arbetar mycket med surfplattor i undervisningen och så tänker vi oss att vi ska ha en nätexpert som kan prata om detta med skärmtid för de mindre barnen.

Har du synpunkter på ämnet? Hur är din relation till din skärm? Hur tänker din familj kring skärmtid för era barn? Har ni frågor till nätexperten?

Hör gärna av dig till hallaskane@sverigesradio.se med synpunkter och berättelser.

Hör av dig! Programmen blir så oerhört mycket tack vare er medverkan på olika sätt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".