Vem ska stå i IFK:s mål? Arkivbild: Per Lundberg/Sveriges Radio
Vem ska stå i IFK:s mål? Arkivbild: Per Lundberg/Sveriges Radio

IFK jagar ny målvakt

Tidigare målvaktsstjärnan: En match klarar jag om det behövs
1:28 min

IFK Kristianstad jagar nu en ny handbollsmålvakt sedan det står klart att Dan Beutler lämnar klubben, efter att han utan klubbens vetskap skrivit korttidskontrakt med iranskt lag under pågående säsong.

Dan Beutler hade utan IFK Kristianstads kännedom skrivit kontrakt med ett iranskt lag om att spela en turnering i Qatar - mitt under pågående säsong för IFK Kristianstad.

När detta stod klart för IFK fick Beutler valet; stanna i IFK och spela alla matcher som tänkt eller spela i Qatar och då bryts kontraktet med IFK.

Dan Beuler valde att fullfölja tvåveckorskontraktet med den iranska klubben, och får lämna IFK Kristianstad omedelbart. Det innebär att IFK till helgens returmatch mot Hamburg i EHF-cupen står utan sin förstamålvakt. På söndag kommer andramålvakten Leo Larsson att stå i mål, och IFK Kristianstad funderar nu på om det finns yngre förmågor i klubben som är mogna att fylla på i elitserielaget.

Men gamla målvaktsstjärnan, och nu assisterande tränare i IFK, Jesper Larsson, utesluter inte att själv göra en kort comeback och hoppa in om det behövs.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".