Rögle-Timrå 141127 Jack Connolly RBK
1 av 2
Rögles Jack Connolly inledde hemmalagets målskytte mot Timrå. Foto: Andreas Hillergren
Rögle-Timrå 141127 Calle Rosén, RBK
2 av 2
Röglebacken Calle Rosén i matchen mot Timrå. Foto: Andreas Hillergren

Rögles segerrad fortsätter

Jakob Lilja, RBK: "Självförtroende och lugn ger utdelning"
2:29 min

Rögle kunde på torsdagskvällen ta sin femte seger på sina senaste sex matcher efter vinst med 5-1 mot Timrå på hemmaisen i Ängelholm. Jakob Lilja med två mål och ett målpass stod i förgrunden i ett stabilt kollektiv. Rögle är i högsta grad med i serietoppen efter vinsten i den rekordjämna Hockeyallsvenskan. 

Rögle BK - Timrå IK
(0-0; 1-0; 4-1)
Publik: 2519
Ängelholms ishall

I sedvanlig hockeyallsvensk ordning var det inledningsvis en jämn match mellan de båda lagen, med en aningens övervikt åt hemmahållet. Första perioden präglades av böljande ishockey med en del halvchanser men också stundtals ganska lågt tempo. Bästa chansen hade gästerna med ett stolpskott drygt halvvägs in i perioden som slutade mållös.

I andra höjde Rögle tempot och tryckte stundtals ner Timrå djupt i egen zon. Perioden förrycktes av en rad omstridda domarbeslut som gav både Sebastian Stålberg och Andreas Lilja i Rögle 2+10 för tacklingar mot huvudet på Timråspelare.
Efter Stålbergs utvisning 8.45 in i mellanakten slog dock hemmalaget till. Amerikanen Jack Connolly snodde pucken på egen blå i numerärt underläge, gick stenhårt på mål och överlistade duktige timråkeepern Mika Norja med ett skott mellan benen. Rögles femte !! mål i numerärt underläge för säsongen.
Minuterna senare frispelade Rensfeldt målkungen Jesper Jensen men Mika Norja stod för en räddning i världsklass. Under perioden blev stämningen på isen allt sämre de båda lagen emellan. Ledning med 1-0 för Rögle.

I inledningen av tredje spelade Rögle av ett numerärt underläge för att sen trycka på allt mer mot Timrås kasse. Efter dryga fyra minuter slängde Jakob Lilja in pucken mot Mika Norja i timråmålet, den till synes onödiga returen slog en halvliggande Peter LeBlanc upp i främsta krysset bakom en passiv Norja. 2-0 till Rögle.
Och Jakob Lilja skulle glänsa ännu mer. Efter halva perioden fick Lilja pucken till vänster på offensiv blå. På sin väg mot mål tunnlade han först en timråback för att sen lyfta pucken i nättaket till 3-0, bakom en chanslös målvakt i Timrå. Gästerna vek ner sig och efter elva minuter gjorde Ludvig Rensfeldt 4-0. Timrå tilläts reducera till 4-1 efter 12.14 genom Anton Wedin. Rögles stabila målvakt Lars Volden fick se målnollan försvinna i fjärran.
I spel fem mot tre kunde Jakob Lilja spä på sin målskörd när han satte 5-1 efter 14:45 och Timrå var defintivt ett slaget lag.
Rögle tog i och med vinsten rygg på Hockeyallsvenskans ledarduo Mora och Karlskrona. Ny match lördag 29 november borta mot Björklöven. Följ matchen i programmet Allsvenskt HockeyExtra med start klockan 16:00. Lyssna här i webbradion eller via appen Radiosporten Play.

Roger Bengtsson
roger.bengtsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".