Utredning om barnmisshandel nedlagd

Pappan i det par från Klippan som misstänkts för att ha misshandlat sitt spädbarn har släppts ur häktet. Åklagaren har lagt ner utredningen eftersom det inte går att bevisa att det begåtts något brott. Mamman i familjen släpptes ur häktet redan för en månad sen och då avskrevs också misstankarna mot henne.

Det var i slutet på oktober som föräldrarna kom till sjukhus med sitt spädbarn och sökte vård. Flickan hade sådana skador att det uppstod misstankar om att hon blivit misshandlad och föräldrarna greps och häktades.

Mamman släpptes alltså kort därpå. Men pappan har suttit kvar i häktet. Men nu har alltså åklagaren lagt ner utredningen och även pappan har släppts. Åklagaren säger att föräldrarna lämnat en förklaring till flickans skador som inte går att motbevisa. Därför går det inte att bevisa att det har begåtts något brott.

Det är andra gången på kort tid som föräldrarna varit misstänkta för att ha misshandlat sitt barn. Första gången var i slutet på augusti i år.

Även då häktades båda till en början. Men precis som i det här fallet avskrevs misstankarna mot mamman efter en tid och hon släpptes ur häktet. Även pappan släpptes fri så småningom. Men enligt åklagaren är inte alla misstankar mot honom avskrivna i det första fallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".