Två väpnade rån kopplas samman

Polisen: Vi söker efter bilen
1:13 min

En familj blev under fredagen rånad i sin bostad i Hofterup i Kävlinge av fyra beväpnade gärningsmän. En stund senare rånades en man på sin bil i Fjelie och polisen tror att det är samma gärningsmän bakom båda rånen.

– De är geografiskt och tidsmässigt nära och under bägge rånen var det fyra gärningsmän, så vi ser ett sammanhang, säger Stephan Söderholm vid Skånepolisens länskommunikationscentral.

– Antingen behövde de överge flyktbilen från det första rånet, eller så behövde man två bilar av någon anledning. 

Vid det första rånet blev familjen i Kävlinge hotad med vapen av fyra gärningsmän, men det finns inga uppgifter om att några skott avlossats. Rånarna fick enligt Sydsvenskan med sig kontanter, smycken och ett luftvapen och bakband familjen innan de lämnade platsen i en bil.

Pappan i familjen blev under rånet slagen och fördes i ambulans till sjukhus. Mamman och tre barn skadades inte fysiskt, men chockades svårt och fördes till akuten för hjälp. 

Vid bilrånet blev brottsoffret hotad med yxor av fyra gärningsmän och slagen i huvudet, men behövde inte uppsöka sjukhus. Det första rånet inträffade vid 17-tiden och det andra en dryg halvtimme senare.

– Vi jobbar med yttre och inre spaning och vi har rätt mycket resurser på de här ärendena. Tekniker är beställda och vi har larmat ut ärendet till hamnar i Skåne och till Öresundsbron. Så det är ett pågående intensivt arbete, säger Stephan Söderholm.

Bilen som mannen rånades på är en grå Volvo S 80 med ett registreringsnummer som börjar på NNK. Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig om man har upplysningar.

Strax före klockan 23 hade ingen gripits och polisen hade då inte heller några identifierade misstänkta gärningsmän.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".