Fredrik Ohlander ny målvakt i IFK Kristianstad.
Fredrik Ohlander ny målvakt i IFK Kristianstad. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

IFK en speciell klubb

Ohlander: Jag har mer handboll bakom mig än framför
12 min

I går blev det klart att Ystad IFs före detta målvakt Fredrik Ohlander är klar för spel i IFK Kristianstad. Johan träffade Fredrik i hans tillfälliga hem. 

Fredrik kommer att bo på hotell i Kristianstad, för kontraktet gäller endast månaden ut. Fredrik hade bestämt sig för att sluta spela och har byggt upp ett liv utanför handbollsplanen. Han arbetar som säljare, något han kommer fortsätta göra på dagtid även nu.

När nyheten om Dan Beutler nådde Fredrik var inte den första tanken att just han skulle få frågan. Fredriks första tanke gick till Dan med förhoppningar att allt ska lösa sig på bästa sätt för honom. När han väl fick frågan kändes den kittlande. IFK Kristianstad är en speciell klubb med stor publik och upplevelser runt omkring, det var det som fick Fredrik att tacka ja.

Att han inte tränat handboll på flera månader ser han inte som ett hinder. Nu ser Fredrik fram emot att möta publiken i Kristianstad.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".