Granförsäljning i Bromölla.
Johan med Anders, Per-Erik och Emelie. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Tips för en barrfri jul

Granförsäljarens tips
14 min

Det är inte första gången Johan hälsar på julgransförsäljare, men hur mycket har han egentligen lärt sig?

I P4 Kristianstads julgirlang får vi idag lära oss mer om granar. Johan besökte Tosteberga/Nymölla IF som säljer granar utanför ett varuhus i Bromölla.

Cirka femhundra granar säljer föreningen varje år, en minskning från tidigare år då man sålde ungefär tusen granar. För första gången finns det även ett fikabord med kaffe, lussekatter och godis. Ett sätt att locka fler kunder. Johan gav granförsäljarna Anders Nilsson, Per-Erik Persson och Emelie Svensson tips han lärt sig vid tidigare besök hos granförsäljare.

Tips på hur man ska sköta sin gran gav Anders Nilsson, allt för att slippa barr i hela huset. Lyssna på ljudfilen för att ta del av tipsen.

Vakna med Anders i mobilen

Väckarklockan i Play. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
Väckarklockan i Play

En av de saker ni som använder Play har önskat mest är möjligheten att vakna till våra radiokanaler. Därför finns nu Väckarklockan i Play. 

Du hittar väckarklockan via appens meny. Sedan ställer du den tid du vill vakna och väljer kanal. 

Och du kan inte bara vakna med Play, du kan också somna med appen. I spelaren hittar du nu Sovtimern. Med den kan du somna till ett avsnitt eller en radiokanal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".