e-betalning
e-betalning. Foto: Manu Fernandez

Småföretagare missar viktiga intäkter

Dålig mobil- och bredbandstäckning gör att föreningar och småföretagare på landsbygden går miste om viktiga intäkter, eller blir beroende av riskfylld kontanthantering.

Dålig mobiltäckning, som gör det svårt att använda elektroniska betallösningar är en del av problematiken. Dessutom är det ofta brist på kunskap kring vilka betalningsalternativ som finns för föreningar och småföretagare.

Jenny Sjöblom har författat rapporten ”Betaltjänster för alla – en förstudie om betaltjänster och kontanthantering i Skåne”, på uppdrag av Länsstyrelsen Skåne och Region Skåne. Hon efterlyser en gemensam lösning, som involverar alla berörda parter som hon menar behöver träffas och lösa detta tillsammans. 

Det handlar inte bara om att informera och utbilda, utan lika mycket om att förändra djupt rotade vanor kring pengar, betalningar och vilken roll bankerna har på landsbygden.

Den 8 december kommer frågan att diskuteras på ett seminarium i Höör.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".