Magnus Nilsson och Marcus Karlsson utövar yoga
Magnus Nilsson lär reporter Marcus Karlsson grunderna i yoga. FOTO: Sveriges Radio
Förmiddag

Magnus vill få dig att yoga för livet

Yogaläraren: Vi kan göra något gott och vi kan göra det tillsammans
3:03 min

Vad gör man när man känner att hela världen är en enda röra och att man inte kan påverka? Yogaläraren Magnus Nilsson kanaliserade sin frustration och ilska över världens situation och arrangerade Yoga För Livet - en insamling till förmån för organisationen Läkare utan gränser.

Det är på söndag som Magnus Nilsson och sju andra instruktörer ska göra världen till en bättre plats genom yoga och dans. Genom att erbjuda lektioner i allt från meditation till kontaktimprovisation samlar man in pengar till Läkare Utan Gränsers akutfond och verksamhet i krisdrabbade områden.

- Incitamentet till detta var frustration över världens tillstånd och känslan av att inte kunna påverka var väldigt frustrerande och allt är en enda röra rent politiskt. Jag ville göra något aktivt politiskt som inte var partipolitiskt och yogan har som huvudsyfte att överbrygga gränser och skapa en insikt om att vi alla är ett. Det här är en uppmaning till att människor att känna mening med att leva och känna att de kan påverka och att vi kan göra det tillsammans, säger Magnus Nilsson.

Och Magnus hoppas att så många så möjligt ska komma på söndag och yoga för livet och bli bättre människor genom att göra goda handlingar.

- Yoga är till för alla, det finns någonting som kan attrahera alla utövare. Man behöver inte vara flexibel eller stark eller ha intresse för indisk religion över huvud taget. Det är någonting som man som individ kan tillägna sig på olika sätt och bli stark av på sin egen nivå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".