Emma, Madeleine, Alma och Darius på Antonskolan, Kristianstad
Emma, Madeleine, Alma och Darius på Antonskolan, Kristianstad. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio

Antonskolan gör Snömannen

Många skolor förbereder just nu julshower eller luciatåg. På Antonskolan i Kristianstad gör barnen mer än bara övar in sångerna.

På Antonskolan i Kristianstad är arbetet med julmusikal en del i ett projekt där barnen jobbar med texter. Eleverna på skolan fick börja med att skriva sagor, där en av sagorna nu röstat fram till att bli skolans julmusik.
- Musikalen heter Snömannen och det elaka grottrollet, berättar Alma Gomez, Darius Devnell Pinto och Emma Efendija som går i klasserna 1 till 3 på Antonskolan.
De är alla engagerade i arbetet med musikalen på olika sätt, i grupper som gör musik och dans, teater samt rekvisita och kostym. För eleverna gör allt arbete själva, allt från att hitta på berättelsen till att göra scenografi, kostymer och spela musikalen.
Arbetet med musikalen genomsyrar mycket av skolarbetet just nu.
- Det finns så många fördelar med att jobba så här. Inte minst för språkutvecklingen, säger läraren Madeleine Ivarsson.

Julmusikalen kommer att visas i Österängsgymnasiets aula den 17 december, och alla elever i årskurserna 1-6 är delaktiga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".