2012 Malmö Hockey
Foto: Stig-Åke Jönsson/TT
Ishockey, allsvenskan

Malmö är nya serieledare

Henrik Hetta: "Det var högt tempo"
1:45 min

Henrik Hetta gjorde det avgörande målet i mitten av tredje perioden när Malmö vann mot Asplöven med 2-1 och tog sin fjärde raka trepoängare. 

– Det var en match i jävligt högt tempo. Jag tycker att Asplöven stod upp bra men vi hade känslan av att vi skulle ta hem det, säger Malmös lagkapten, Henrik Hetta.

Malmö tog ledningen efter bara ett par minuter men Asplöven kvitterade.

– Det var jag själv som var inne på deras mål, jag förlorade tekningen och tappade min gubbe så det var skönt att få sätta en puck sedan, konstaterar Henrik Hetta.

Det var högt tempo men också mycket utvisningar.

– Asplöven hade med sig någon form av orkester i sitt bås med trummor, trumpeter och allt möjligt och de lyckades väl få domaren lite i svajning. Jag tycker ändå att han gör en bra match men vissa bedömningar var lite tveksamma, säger Henrik Hetta.

Första perioden: 0-1 (2.21) Tony Romano (Joey Tenute, Björn Svensson) spel fem mot fyra, 1-1 (12.21) Sam Marklund (John Henrion, Joachim Nermark).

Tredje perioden: 1-2 (11.28) Henrik Hetta (Frederik Storm).

Skott: 24-25 (11-11, 8-8, 5-6).

Utv, Asplöven: 5x2. Malmö: 8x2.

Domare: David Bergman, Stockholm.

Publik: 1 242.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".