Charlotta Blom Rudolv, kulturchef, Ystad Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Charlotta Blom Rudolv, kulturchef, Ystad Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Ystad

Kommunpolitiker matas med kultur

Ystads kulturchef om nytt grepp att fånga politiker
1:04 min

I dag får kommunpolitikerna i Ystad sig en rejäl dos kultur. De har bjudits in till Ystads teater för att prata om kultur och kulturens betydelse inför den kommande mandatperioden. Det här är ett nytt sätt som kulturförvaltningen prövar.

– Just det här att vi ska ha ett samtal i förväg, det är första gången och det ska bli jätteroligt och jättespännande, säger kulturchef Charlotta Blom Rudolv.

Det är ledamöterna i Ystads nya kommunfullmäktige och kulturnämnden som bjudits in till Ystads teater i eftermiddag för att dels lyssna på Malmö symfoniorkesters julkonsert och dels samtala om kulturen i Ystad.

Ledamöterna får själva fundera på vad de tycker är bra för Ystad när det gäller kulturlivet. Kulturchef Charlotta Blom Rudolv, vd:n för Ystads teater Thomas Lantz och stadsarkitekten Leila Ekman ska berätta om hur de jobbar och tänker, och det blir även en diskussion om framtiden.

– Är det något som fattas, vad är det vi vill utveckla mer, hur tänker vi tillsammans, är vi på rätt spår, säger Charlotta Blom Rudolv.

Hon pekar på att kulturen är en av fem kärnområden i Ystads kommuns vision fram till år 2030. Kulturen är viktig för kommunens utveckling, både som mötesplats och för den enskilda människan, men även när det gäller arbete och näringsliv, menar hon.

– Så för Ystads del så handlar det också om tillväxt, både befolkningstillväxt men också näringslivstillväxt, pengar helt enkelt, säger Charlotta Blom Rudolv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".