Polis ombord på tåg där tågvärd knivskars. Foto: Johan Nilsson/TT.
29-årig man gripen efter attack på tågvärd. Foto: Johan Nilsson/TT.
Lund

Kvinnlig tågvärd knivskuren

En kvinnlig tågvärd blev under lördagskvällen attackerad med kniv av en resenär på ett tåg vid centralstationen i Lund.

Klockan 18 larmades polisen om att en misshandel skett på Lunds centralstation. En tågvärd ska ha blivit attackerad av en ensam gärningsman. Tåget ska ha stått inne på stationen när det skedde.

– Mannen greps på plats och flera polispatruller är kvar för att höra vittnen, säger Linda Pleym, informatör vid Skånepolisen till P4 Malmöhus.

Händelsen inträffade när tågpersonal och vakter skulle avhysa mannen från platsen. Han ska ha uppträtt stökigt under resan.

– Passageraren tog fram en kniv, men hur kniven är inbladad i händelsen vet jag inte, säger Ronny Hörstrand vid SJ:s pressjour.

Han säger att kvinnan och ytterligare en person från personalstaben fördes till sjukhus, där den sistnämnda vårdas efter att ha blivit chockad av händelsen.  

– Vi ska säkra spår på platsen och håller därför kvar tåget, säger Linda Pleym, informatör vid Skånepolisen till P4 Malmöhus.

Anna Möller vid Region Skånes pressjour bekräftar till P4 Malmöhus att kvinnan blivit knivskuren.

Kvinnan är lindrigt skadad och har fått lämna sjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".