Foto: Conny Emmelin/SR
Förvaltningschef Merete Tillman

Vill ha politiskt besked om Gamlegården

Förvaltningschefen: "Vad har man för visioner?"
1:26 min

Kristianstads politiker måste bestämma vad man vill med stadsdelen Gamlegården. Det säger Merete Tillman, som är chef för Arbete- och välfärdsförvaltningen som idag är den som har ansvar för arbetet med kommunens så kallade utanförskapsområde.

– Det är viktigt att kommunen bestämmer vad man vill göra med Gamlegården och vad man har för visioner, säger Merete Tillman. Vi har en stor utmaningen med en stadsdel som växer väldigt mycket, och vill man få till en bra utveckling där måste man sätta ner foten och bestämma vilken riktning man vill gå i och då måste det till kommunala pengar.

Som vi har berättat tidigare var Gamlegården i Kristianstad ett av de 15 områden i Sverige som ansågs så socialt utsatta att de fick del av de extra pengar som den förra regeringen avsatte till utanförskapsområden, områden med hög arbetslöshet, låg behörighet till gymnasiet och många bidragsberoende.

Det innebar 11,4 miljoner kronor att satsa förra året, och kommer att innebära extra pengar också 2014, hur mycket blir klart snart.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".